De historie van PrinterXpert en Arlo Swartz.

In 1969 heeft mijn vader de VV Groep opgericht en heeft destijds vijfduizend machines bij relaties weten te plaatsen in diverse branches. In kopieermachinedozen verstoppertje spelen met mijn broer, was een gebruikelijk spel dat we speelden. Machines van o.a. Minolta en Nashua werden geleverd en zelfstandig onderhouden.

In 1996 ben ik met mijn vader VV Holland invulling gaan geven en hebben we onze focus gelegd op gebruikers met een hoog volume op één productiekopieermachine. Niet veel later werden dit de eerste generatie digitale copiers waarop we kort daarna tevens de digitale kleurenkopieermachines van Ricoh gingen leveren en weer zelfstandig onderhielden.

In 1997 zijn we de grafische branche gaan bedienen met A3+ dupliceersystemen van Ricoh. De Ricoh Priport VT 3500 werd door ons regelmatig bij deze doelgroep weggezet voor de bediening van hun onderkant van de markt.

In 2003 zijn we de grafische branche gaan bedienen met de eerste digitale kleurencopiers, de Ricoh Aficio Color 2003 en later de Infotec 7410. Infotec vertelde ons dat we dit model het meest verkochten in heel Europa. Dit succes werd uitgebouwd toen we de HP 9850mfp gingen verkopen. Beter bekend als de Konica Minolta BizHub 500.

Helaas stopte HP met de verkoop van dit product en begon onze relatie met de dochteronderneming van Wifac, HowGraphic genaamd. Via hen kwamen we in contact met de Jappanners van de KonicaMinolta devisie GI. Hierdoor konden we de Konica Minolta BizHub 500 gaan voeren onder de naam LD 5100 met een KonicaMinolta RIP. HP heeft ons wel na die periode de gelegenheid geboden in 2006 om volledig onafhankelijk de HP Indigo 5000 te leveren aan het Grafisch MKB. Ons eerste succes met de verkoop van deze digitale drukpersen liet niet lang op zich wachten.

In 2006 overleed mijn vader waarna ik in 2008 de beslissing heb genomen om VV Holland te verkopen. Dit bedrijf heeft in die periode Veelal Ricoh, Konica Minolta en later zelfs HP Indigo's verkocht. Wifac heeft getracht op eigen kracht in 2010 dit bedrijf voort te zetten met hun eigen printerdevisie maar hebben in 2012 hun activiteiten door onvoldoende succes moeten staken.

Oprichting PrinterXpert B.V.

In 2010 is PrinterXpert gestart met een geheel nieuwe benadering van de markt. Met producten van o.a. Xerox, Konica Minolta en Ricoh bieden we een volledig flexibele huur aan in eigen beheer waardoor relaties zeer eenvoudig kunnen overstappen naar grotere of kleinere producten en/of hogere of lagere investeringen, aan de hand van hun behoefte. 24 uur service en een productportfolio volledig toegespitst op de grafische branche nemen een sleutelrol in bij het bedienen van onze relaties.

In 2015 hebben wij een award gekregen, van Xerox Nederland, voor "Grafisch partner van het jaar".  Wij durven te stellen dat PrinterXpert voor Konica Minolta dezelfde status heeft bereikt, alleen reiken zij geen specifieke awards uit.

In 2016 hebben wij, na een grote verbouwing, intrek genomen in een groot en hypermodern pand. Wij zijn trots dat wij de grootste productieprint-showroom van Nederland hebben neergezet, waar wij de meeste merken en modellen hebben staan. Demonstraties op de diverse systemen, doen wij dus in onze eigen showroom.

In 2017 zijn wij weer bekroond tot "Grafisch partner van het jaar".

In 2018 winnen wij maar liefst drie awards: "Grafisch partner van het jaar" en "Overall partner van het jaar". Met de derde award zijn wij benoemd tot grafisch partner met de status "Gold".

In 2019 blijven wij "Gouden partner" en "Grafisch partner van het jaar", maar worden onze werkwijze en resultaten, tevens gewaardeerd door een "Innovation" award.

Lees hier verder, waar PrinterXpert voor u het verschil kan maken!

PrinterXpert is dé leverancier op het gebied van digitale drukpersen en productieprinters.

Offerte aanvragen